Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, ετοιμαστείτε για περιήγηση σε γνωστούς και άγνωστους αμπελότοπους της χώρας με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Οι συμμετέχοντες, συνοδοιπόροι και συνπότες θα μάθουν:
- ποιοι είναι οι αμπελώνες της Ελλάδας
- πως η γεωγραφία και το κλίμα της κάθε περιοχής επηρεάζουν τη γεύση των κρασιών της
- ποιες είναι οι κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες οιναμπέλου και ποιες κοσμοπολίτικες εγκλιματίστηκαν τέλεια στα ελληνικά χώματα
- ποιοι είναι οι ξεχωριστοί γευστικοί χαρακτήρες των κρασιών της κάθε μίας.
Θα κατανοήσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κάθε κρασιού, το πότε είναι έτοιμο για κατανάλωση, το έδεσμα που του ταιριάζει.
Το σεμινάριο «Γνωριμία με το ελληνικό κρασί» υπόσχεται ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεων των ελληνικών κρασιών.
Είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις πριν έρθουν στις τακτικές συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI’96.
Τα σεμινάρια κρασιού της Wine Plus πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).
Αρχίζουν στις 19:00, διαρκούν 2 ώρες, περιλαμβάνουν γευστικές δοκιμές κρασιών και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.
Το κόστος συμμετοχής είναι 20€.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!