Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τι να προσέξετε στην αγορά των Σαρακοστιανών

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΤΑ 19 ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ
-ΠΟΙΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ
-ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑΣ

Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε ότι το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι φθηνότερο κατά 4,32% σε σχέση με πέρυσι.
Τα βασικά είδη του παραδοσιακού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας είναι 19 και φέτος θα στοιχίζουν 118,41 ευρώ. Η τιμή αυτή πέρυσι ανερχόταν στα 123,76 ευρώ για αυτά τα 19 είδη.

Αναλυτικά:
Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν κατά μέσο όρο πτώση 10,74%, αντίστοιχα τα κατεψυγμένα θαλασσινά παρουσιάζουν πτώση κατά μέσο όρο 5,82% σε σχέση με πέρυσι.
Ο χειροποίητος χαλβάς με γεύση κακάο ή βανίλια κατά μέσο όρο παραμένει στις ίδιες τιμές με πέρυσι.
Στον ταραμά και τα υποπροϊόντα του η μείωση τιμών είναι κατά μέσο 11,23%.
Η τιμή στις ελιές Χαλκιδικής παρουσιάζει επίσης μείωση κατά μέσο όρο 5,81%, ενώ οι τιμές Καλαμών παρουσιάζουν αύξηση κατά 14,72%.
Ενδεικτικά, η τιμή για τις μεγάλες κατεψυγμένες γαρίδες το κιλό κατά μέσο κοστίζει 17,38 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι κόστιζε 21,69 ευρώ.
Τα μεγάλα καταψυγμένα καλαμάρια κοστίζουν κατά μέσο όρο φέτος 6,58 ευρώ το κιλό , ενώ πέρυσι κόστιζαν 6,87 ευρώ και τα κατεψυγμένα μεσαία χταπόδια (από 1,5 έως 2,5 κιλά ) κοστίζουν κατά μέσο όρο 13,01 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι κόστιζαν κατά μέσο όρο 11,48 ευρώ.
Η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,50 ευρώ (750 γραμ.)στην ίδια τιμή με πέρυσι.
Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια αγαθών, καθώς και ότι οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του Υπουργείου θα εντατικοποιηθούν καθ΄ όλη την διάρκεια του Τριημέρου, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα αισχροκέρδειας, αλλά και να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...