Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τι πρόστιμα επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 19.000 ευρώ, επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 6 επιχειρήσεις τροφίμων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Οι έλεγχοι που διενεργεί ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, συνεχίζονται εντατικά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν:
1. Πρόστιμο € 4.000 στο οπωροπωλείο με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΓΙΑΚΟΥΠ - ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Φιλικής Εταιρίας 65 & Αϊδινίου 1 στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων
- παραπλάνηση του καταναλωτή
2. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην Κιμμέρια στην Ξάνθη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:
- κατοχή και διάθεση στην αγορά μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων
3. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο με την επωνυμία ΑΖΗΖ ΣΑΜΠΑΝΤΗΝ που βρίσκεται στη Γλαύκη στην ορεινή Ροδόπη Ξάνθης, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης
- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων
4. Πρόστιμο € 4.000 στη βιοτεχνία ζαχαρωδών προϊόντων - αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Καβάλας, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:
- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων
5. Πρόστιμο € 3.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο - κατάστημα κατεψυγμένων προϊόντων - αλλαντικών - τυροκομικών - πρατήριο ελαίου - μαγειρικών λιπών με την επωνυμία ΓΙΑΚΟΥΠ ΣΑΔΙΚ του ΓΙΑΚΟΥΠ - ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στα Αρριανά στις Σάπες, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση:
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων
6. Πρόστιμο € 2.000 στην εταιρία με την επωνυμία Γ. ΜΑΡΙΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ που βρίσκεται στο Οφρύνιο στην Καβάλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- μη τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής και κτηριακής εγκατάστασης
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...