Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Visa CodeSure:Η πρώτη κάρτας με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών

Visa Debit logoImage via Wikipedia
Η Visa Europe, το κορυφαίο σύστημα πληρωμών στην Ευρώπη και η Cornèr Bank, μία από τις πιο καινοτόμες τράπεζες, ανακοίνωσαν σήμερα το λανσάρισμα της Visa CodeSure. Πρόκειται για μία κάρτα πληρωμών με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο που επιτρέπει στους καταναλωτές να παράγουν ένα κωδικό πιστοποίησης απλώς πληκτρολογώντας το PIN τους στην κάρτα, συνδυάζοντας ασφάλεια και άνεση στην ίδια συσκευή. Η κάρτα καθιστά τις Verified by Visa online συναλλαγές ευκολότερες και ασφαλέστερες και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ ή στα σημεία πώλησης ως συνήθως. Επιπλέον, η επαναστατική κάρτα συνοδεύεται από δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων πληρωμών, επιτρέποντας στους κατόχους να αγοράζουν προϊόντα αξίας χαμηλότερης των 40 Ελβετικών Φράγκων με τη μέθοδο «waving and paying». Η κάρτα πληρωμών Visa CodeSure περιλαμβάνει οθόνη οκτώ ψηφίων, πληκτρολόγιο 12 πλήκτρων και μπαταρία διάρκειας τριών χρόνων. 
Η Cornèr Bank είναι  ο πρώτος εκδότης καρτών στον κόσμο που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία και πρόκειται να εκδώσει τη νέα κάρτα μέσα στους επόμενους μήνες. Ο κ. Alessandro Seralvο, διευθυντής της Cornèrcard εξηγεί σχετικά: «Θέλουμε να δώσουμε στους καταναλωτές το αίσθημα της ασφάλειας όταν πραγματοποιούν online αγορές. Το διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κανάλι αγορών για τους Ελβετούς καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα αξίας περίπου 6 δις Ελβετικών Φράγκων στο διαδίκτυο κάθε χρόνο. Με αυτή την επαναστατική τεχνολογία η διαδικτυακή απάτη θα μειωθεί ακόμη περισσότερο καθώς ο κάτοχος καλείται να εισάγει το PIN του για κάθε online συναλλαγή, αποτρέποντας έτσι τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση». Ο κύριος Seralvo πρόσθεσε: «Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, η συγκεκριμένη κάρτα φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πληρωμές, προσφέροντας ταχύτητα, ασφάλεια και παγκόσμια αποδοχή.   
Η κα Sandra Alzetta, Επικεφαλής Καινοτομιών της Visa Europe σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το λανσάρισμα αυτού του πρωτοποριακού προϊόντος σε συνεργασία με την Cornèr Bank. Αυτή η αποκλειστική υπηρεσία της Visa βοηθάει να πετύχουμε το ίδιο επίπεδο ασφάλειας στις online συναλλαγές με εκείνο που απολαμβάνουμε στα μαγαζιά με τις chip and PIN κάρτες. Η Visa CodeSure, εκτός από τις online και τις εξ αποστάσεως αγορές, δίνει τη δυνατότητα σε οργανισμούς να τη χρησιμοποιούν για online πρόσβαση αντί άλλων συστημάτων, όπως π.χ. για online και τηλεφωνικές τραπεζικές εργασίες και εταιρικά ψηφιακά ιδιωτικά δίκτυα (VPN)».  
Η Visa έχει δοκιμάσει  εκτενώς την ανθεκτικότητα, την  αξιοπιστία και την ασφάλεια αυτού  του προϊόντος μέσω κορυφαίων εργαστηρίων και ειδικών πριν το εμπορικό του λανσάρισμα. Από το σχεδιασμό της κάρτας το 2009, τα πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με οκτώ ευρωπαϊκές τράπεζες και τους πελάτες τους σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελβετίας, κατέδειξαν την επιθυμία των συμμετεχόντων να χρησιμοποιούν τη νέα κάρτα τους πιο συχνά σε online αγορές (σε ποσοστό 70%), ενώ αισθάνθηκαν περισσότερο σίγουροι και για την ασφάλειά της σε ποσοστό 86%. Οι καταναλωτές θα ωφελούνται πλέον από την απλή και γρήγορη διαδικασία για online συναλλαγές, χωρίς να χρειάζεται εγγραφή ή χρήση κάποιας ξεχωριστής συσκευής, ή ακόμη σημαντικότερα, χωρίς να χρειάζεται να θυμούνται κάποιο επιπλέον password.  
H Visa CodeSure διασφαλίζει ότι ο νόμιμος κάτοχος είναι αυτός που πραγματοποιεί τη συναλλαγή καθώς μόνο εκείνος έχει την κάρτα στην κατοχή του και μόνο εκείνος γνωρίζει το PIN του. Η διαδικασία επικύρωσης της online συναλλαγής ολοκληρώνεται σε τρία απλά βήματα: 
1) Όταν πραγματοποιεί  online αγορές ή μπαίνει σε υπηρεσία online banking, ο κάτοχος της κάρτας ενεργοποιεί τη διαδικασία πιστοποίησης με την επιλογή του πλήκτρου “Verified by Visa” στο πληκτρολόγιο της κάρτας
2) Όταν του  ζητηθεί, ο κάτοχος εισάγει τον κωδικό PIN στο πληκτρολόγιο της κάρτας
3) Ένας μοναδικός αριθμός μιας χρήσης εμφανίζεται στην οθόνη της κάρτας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίησης μιας συναλλαγής Verified by Visa 
Η ενσωματωμένη λειτουργία ανέπαφων πληρωμών επιτρέπει την ολοκλήρωση συναλλαγών στα σημεία πώλησης σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Χρησιμοποιώντας μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία, τα στοιχεία της πληρωμής ανταλλάσσονται με ασφάλεια μεταξύ της chip κάρτας και του ειδικού τερματικού στο σημείο πώλησης. Η κάρτα χρειάζεται απλώς να περάσει (wave and pay) μπροστά από το τερματικό χωρίς να χρειάζεται να εισαχθεί στη συσκευή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...