Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Εξώδικο στην ΔΕΗ, από τους καταναλωτές της Κρήτης, για παράνομη είσπραξη καταργηθέντος τέλους

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι άμεσα θα προχωρήσει στην επίδοση εξωδίκου πρόσκλησης, προς την ΔΕΗ, με την οποία η ΔΕΗ θα καλείται να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τους καταναλωτές, παρανόμως, καθώς "μουλωχτά" εισέπραττε και εισπράττει, το καταργημένο τέλος από 22-8-2011.Με το άρθρο 29 του Νόμου 2773/1999, μας είχε επιβληθεί το τέλος" Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ",το οποίο εισπραττόταν μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ και το οποίο τέλος με τον με βάση το άρθρο 195 του Ν. 4001/2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄179/22-8-2011 έχει καταργηθεί.
Η ενημέρωση αυτή γίνεται , προς τους καταναλωτές, για να γνωρίζουν τα διακαιώματα τους. διότι κάποιοι μας πιέζουν,κάποιοι χρησιμοποιούν σιωπηλές και ετσιθελικές μεθόδους πλήττοντας το συρρικνωμένο εισόδημά μας.
Επειδή η "ληστεία" του εισοδήματος μας , από αυτήν την πρακτική της ΔΕΗ (είσπραξη παρανόμως τέλους),πέρασε απαρατήρητη από την πολιτική ηγεσία,καλούμε δημόσια τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ.Φίλιππο Σαχινίδη, να παρέμβει πολιτικά, αλλά και διεκδικητικά ,να αιτήσει από την ΔΕΗ για λογαριασμό μας, την επιστροφή των χρημάτων των καταναλωτών, με αντιλογισμό και πίστωση στον λογαριασμό του κάθε καταναλωτή.
Εμείς ως καταναλωτές, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που 'άσχημα βιώνει ο κάθε ένας από μας, κάνουμε ειρηνική πρόταση διευθέτησης του προβλήματος, στην ίδια την ΔΕΗ, με μεσολάβηση ή μη των αρμοδίων Υπουργείων, για την άμεση επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων χρημάτων στους καταναλωτές .Η επίκληση του άρθρου 29 του Ν.2773/1999 εκ μέρους της ΔΕΗ, δεν την νομιμοποιεί να συνεχίζει να εισπράττει και να παρανομεί εισπράττοντας το τέλος "Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας" την καλούμε αφενός να το εισπράττει αφετέρου τα ήδη εισπραχθέντα να τα επιστρέψει.
Τέλος επειδή δεν παίζουμε με την περηφάνια και τα οικονομικά συμφέροντα, του κάθε θιγομένου καταναλωτή, η ΄Ενωσή μας θα περάσει στην Ομαδική Αγωγή, γιαυτό καλούμε τους καταναλωτές της Κρήτης, να έρθουν σε επαφή με το Νομικό Τμήμα της ΄Ενωσης στο τηλ.2821092666 και με τον δικηγόρο και επιστημονικό Σύμβουλό μας κ.Νίκο Ντερμανάκη

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών

Ιωάννα Μελάκη

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας,
    πως μπορώ και εγώ να κάνω το ίδιο που δεν είμαι κάτοικος Κρήτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...