Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

26 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρεμβαίνουν για το πετρέλαιο θέρμανσης


Φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης για όλα τα νοικοκυριά ζητούν με ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα 26 «γαλάζιοι» βουλευτές από την περιφέρεια, με πρωτοβουλία του Βουλευτών Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Πέλλας κ. Γεωργίου  Καρασμάνη. Όπως επισημαίνουν «η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχτηκε στην πράξη αποτυχημένη», τονίζοντας ότι η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης «δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» και συνεπώς «εκ του αποτελέσματος το μέτρο αποδείχθηκε άστοχο».

Επίσης, αναφέρουν ότι «διαπιστώνονται σοβαρές αδικίες» με τον διαχωρισμό της χώρας σε τέσσερις γεωγραφικές ζώνες και τονίζουν ότι η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων «πέραν του ότι απέτυχε, είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία, αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή δεδομένου ότι η ξυλεία αυτή διακινείται χωρίς τιμολόγια».

Παράλληλα οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι καθίσταται εκ των πραγμάτων αναγκαία η διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων και ερωτούν τον κ. Γ. Στουρνάρα εάν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου. Τέλος, ζητούν να δοθεί άμεσα εντολή για εφαρμογή του συστήματος εισροών εκροών στη διακίνηση πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...