Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Nέα ρύθμιση χρεών: Από 18 Ιουλίου οι αιτήσεις για έως 100 δόσεις μέσω ίντερνετ

Αιτήσεις για υπαγωγή στη νέα ρύθμιση χρεών άρχισαν να δέχονται οι εφορίες, αλλά τα περιθώρια υποβολής αιτήσεων είναι ασφυκτικά.

Συγκεκριμένα «τρέχουν» πλέον οι προθεσμίες που αφορούν σε αιτήσεις από όσους είχαν «παλαιά χρέη» (έως και τις 31.12.2012) και θέλουν να τα εξοφλήσουν χωρίς δόσεις, πληρώνοντας εφάπαξ όλο το ποσό για να πετύχουν έκπτωση 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Η καταβολή του σχετικού ποσού θα πραγματοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία έως και την 1η Ιουλίου 2013.

Όσοι θέλουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα με 48 ή έως και 100 δόσεις, θα πρέπει από τις 20.06.2013 να υποβάλουν αιτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία  (Δ.Ο.Υ, Τελωνεία για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ ή στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης για μεγαλύτερα ποσά.

Επισημαίνεται ότι από 18.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις Δ.Ο.Υ.

Για διευκόλυνσή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται τη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), όπου θα μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά -αρκετές ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία- το σύνολο των οφειλών που δύναται να  ρυθμιστούν ενώ θα πληροφορούνται από το σύστημα και πιθανές εναλλακτικές τους επιλογές, αναφορικά με τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης (αριθμός και ποσό δόσεων).

Στην ίδια διαδικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ, αλλά και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (www.publicrevenue.gr) θα μπορούν επίσης να βρουν:

- τις αποφάσεις που εξειδικεύουν τις ρυθμίσεις χρεών του ν.4152/2013
- κατατοπιστικοί πίνακες που αναφέρονται τόσο στις προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλών στα νέα προγράμματα ρύθμισης, όσο και στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα πρέπει να διαβάσουν:

α) την απόφαση ΠΟΛ 1111/2013 «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών» του ν. 4152/2013 για χρέη βεβαιωμένα έως και 31.12.2012 με απαλλαγή προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ανάλογα με το πρόγραμμα δόσεων που επιλέγεται,
β) την εγκύκλιο με αρ. ΠΟΛ 1140/2013 (θα αναρτηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου) για την ίδια ρύθμιση,
γ) υποβοηθητικοί πίνακες υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής και τον αριθμό των δόσεων που επιλέγει ο αιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...