Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΑΝΕΙΑ : Εννέα υπερόπλα σώζουν την περιουσία σας

Συμβουλές για να βγάλετε από το λαιμό σας τη θηλιά των χρεών σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Σε εφιάλτη εξελίσσεται για τη συντιπτική πλειονότητα των νοικοκυριών η αποπληρωμή δανείων σε στεγαστικά και κάρτες.

Η μεγάλη οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας προκαλούν σοκ και δέος στους ΄Ελληνες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να σώσουν την περιουσία τους από τις Τράπεζες.

Εννέα υπερόπλα σώζουν την περιουσία σας


OI ¨ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

1)Αγωγή αμφισβήτησης χρέους.

Νοιώθουμε αδυναμία πληρωμής των  δόσεων  σε χρέος ,σε Τράπεζες, και μας αρχίζουν  τα τηλέφωνα ενημέρωσης είτε οι ίδιες οι  Τράπεζες ,  είτε οι συνεργάτες τους (εισπρακτικές) ;΄

Μεγάλο όπλο για μας !!!   Η  Αγωγή αμφισβήτησης του  χρέους ,

Αγωγή, την οποία μπορεί να την καταθέσει,,είτε ο καθένας δανειολήπτης μόνος του,(με τον δικηγόρο του), είτε συλλογικά, μέσω της  ΄Ενωσης Καταναλωτών , της οποίας τυγχάνει να  είναι μέλος..σε αρμόδιο δικαστήριο.
Σημαντικό όπλο μας είναι , η αμφισβήτηση του χρέους, δηλ. δεν δεχόμαστε (αρνούμαστε) το χρέος που μας καταλογίζουν οι Τράπεζες, διότι υπάρχουν  χιλιάδες οι παράνομες συμβάσεις, χιλιάδες  είναι οι όροι των συμβάσεων που ενέχουν καταχρηστικότητα. π.χ Υπάρχουν συμβάσεις που καν δεν φέρουν την υπογραφή του ίδιου του οφειλέτη, εδώ τις έχουμε τις Τράπεζες...δεν συνετίζονται , ας φυλάξουν την "Αχίλλειο, πτέρνα " τους.
Κανένα δικό τους δικόγραφο δεν μπορεί να τελεσφορήσει δικαστικά,εάν δεν βγει απόφαση  ,της δική μας  αίτησης.

2)Φροντίζουμε, το δάνειο μας να είναι ενήμερο


Καθήκον ,εμάς των δανειοληπτών  είναι, να  μη φθάνουμε ποτέ,  στις 3 (τρεις) ανεξόφλητες  δόσεις,  σε κάθε λογαριασμό δανείου , με την μέθοδο αυτή,  καταφέρνουμε αφενός  να ελέγχουμε την  δανειοληπτική μας ικανότητα, συγχρόνως όμως ,αφαιρούμε   την όρεξη από την   Τράπεζα, να μας στείλει εξώδικο κλεισίματος  λογαριασμού. Επομένως, βασικό  μέλημα μας  είναιι, εάν έχουμε πολλούς  λογαριασμούς ,θα πρέπει να φροντίζουμε να τους πληρώνουμε "εναλλάξ" , ώστε να μην μπορεί η κάθε Τράπεζα  να μας καταγγήλλει την  σύμβαση  μέ εξώδικο  και μέσω αυτού,  να μας κλείσει ο λογ/σμός και να μας  γίνει απαιτητό όλο  το ποσό του δανείου μας. δηλ .φροντίζουμε, το δάνειο μας να είναι ενήμερο , κατά αυτόν τον τρόπο, παρότι εμείς βρισκόμαστε σε εμφανή αδυναμία πληρωμής , των οφειλών μας, οι Τράπεζες στερούνται να  διαπιστώνουν την δυσκολία μας, "σηκώνουν τα χέρια" ,δεν μπορούν να μας καταγγείλουν την σύμβαση και ο λογαριασμός του κάθε δανείου παραμένει ανοιχτός, όσο εμείς λειτουργούμε ναι μεν αδύναμα αλλά  μεθοδευμένα.


3)Αποφεύγουμε  να μας καταγγείλουν την σύμβαση

Οι Τράπεζες, καιροφυλακτούν, να νοιώσουν την ολική δική μας   αδυναμία (ψυχολογική-οικονομική) τότε σαν θαυματοποιοί,  εμφανίζονται από το πουθενά, η πρώτη τους προσέγγιση είναι το  τηλεφωνικό τους κάλεσμα ,(αφού έχουν ψάξει το  Ε9 το δικό μας και των οικείων μας , ακόμα και των εγγυητών φίλων μας ) για να μας "ρυθμίσουν τα δάνεια μας" τάχα για  το ¨καλό" μας. Ο στόχος τους είναι  ένας και μοναδικός  και πρέπει να τον ξέρουμε και να μη αυτοπαραμυθιαζόμαστε "το δικό τους συμφέρον και μόνο " τίποτα άλλο .Η φιλική τους προσέγγιση αιτιολογείται στο να  μας  να υποχρεώσουν να εγγράψουν υποθήκη σε κάποιο ακίνητο μας οικεία βουλή σι, για την δική τους επισφάλεια.

Προσοχή!!! Πηγαίνουμε , τους ακούμε και υποσχόμαστε ......κερδίζουμε χρόνο, τίποτα δεν υπογράφουμε, βρίσκουμε μια αιτιολογία μη υπογραφής σύμβασης, αφήνοντας στον Τραπεζικό υπάλληλο την αίσθηση ότι τα κατάφερε , ότι μας έπεισε και με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την καταγγελία της σύμβασης κερδίζοντας χρόνο.

4)Προσοχή!!! Δεν υπογράφουμε νέα σύμβαση!!!

Δική τους μεθόδευση είναι η υπογραφή νέας σύμβασης, νέους δυσνόητους όρους έχουν εντάξει στο Σώμα της σύμβασης μας δένουν "χειροπόδαρα" μας  υποκλέβουν την βούληση μας, και υπογράφοντας τους δίνουμε δύο βασικές παραχωρήσεις¨
Η μία να μεταχειριστούνε κατά το δικό τους "δοκούν" ευαίσθητα προσωπικά  μας δεδομένα..
Η Δεύτερη είναι ότι μας κατασκευάζουν μία νέα δανειοδότηση, με πλέον χρήματα του δανείου, που στην περίπτωση αυτή μας κλέβουν με τις ευλογίες μας χρήματα π.χ Α δάνειο  καινούργιο 10.000 Ευρώ  Β δάνειο παλαιό-χρέος 7.000 Ευρώ.Καμία διαφορά δεν παίρνουμε στο χέρι, μας χρεώνουν επί πλέον 3.000 Ευρώ αιτιολογώντας ως έξοδα Τραπέζης.

Προσοχή!!! Τα συφέροντα των Τραπεζών δεν είναι και δικά μας συμφέροντα

Η υπογραφή μιας  νέας σύμβασης με την Τράπεζα μας απομακρύνει για ένα χρόνο ένταξης  και ρύθμισης του χρέους μας από τον Νόμο Κατσέλη ,κανείς δεν μας εγγυάται  ότι στο χρονικό διάστημα αυτό και αφού δεν θα έχουμε την πρέπουσα ρευστότητα ότι δεν θα καταγγείλει η Τράπεζα  και την νέα σύμβαση.

5)Εάν έχω  οικονομική αδυναμία και   δεν μπορώ να πληρώσω  τρεις δόσεις ή και τέταρτη,   δεν έχω καταφύγει στην ένταξή μου στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) μου  έχει έρθει εξώδικο ,η Τράπεζα  μου έχει καταγγείλει την Σύμβαση και έχει κερδίσει να εκδώσει Διαταγή Πληρωμής κινδυνεύει η περιουσία μου;  και εάν ναι Πως μπορώ να αμυνθώ ποια είναι τα δικά μου όπλα


 Εάν η Τράπεζα έχει  εκδώσει διαταγή πληρωμής, μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσα , αναγκαστικής εκτέλεσης (δηλ. κατάσχεση)   των περιουσιακών μας στοιχείων .Όμως οι περισσότερες Τράπεζες "ψάχνουν¨για ρευστό , μια και πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας έχει ανασταλεί μέχρι 31-12-2013.Και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία (αγροτεμάχια ,συγυριότητες ακινήτων)δεν γίνονται απαιτητά από τις Τράπεζες ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος.

6)Κάνουμε  ανακοπή στην διαταγή πληρωμής

Σημαντικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας ως δανειολήπτες   σε περίπτωση που μας εκδοθεί διαταγή πληρωμής , είναι να κάνουμε "ανακοπή"και παράλληλα να κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση αναστολής της εκτέλεσης με ασφαλιστικά μέτρα, έτσι ώστε έως ότου συζητηθεί η αίτηση να μην μπορεί η τράπεζα να προχωρήσει στην σχετική διαδικασία.

7)Εντασσόμαστε στο Νόμο Κατσέλη. Δεν ρευστοποιείται η περιουσία μας
 
   Εκατοντάδες Δικαστικές αποφάσεις ανά την Ελλάδα, και στην Κρήτη, μας έχουν σπείρει την σιγουριά του Νόμου , αλλά και ακόμα μας έχουν  βεβαιώσει ότι αρκετές  ππεριπτώσεις περιουσιακών στοιχείων  πέραν της κυρίας κατοικίας δεν διατάχθηκε η ρευστοποίηση  τους , διότι τα δικαστήρια έκριναν ότι  και  με  την η ρευστοποίηση τους ( άλλων πλην α κατοικίας) δεν θα επέφεραν το ποσό εκείνο που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις πιστώτριες  Τράπεζες, ιδιαίτερα με δεδομένη την"άπνοια" στο  χώρο της αγοράς  των ακινήτων


8)Τα υπόλοιπα ακίνητα εκτός της κύριας κατοικίας σώζονται;  Αν τα μεταβιβάσω στα παιδιά μου ή αν πουλήσω ;

 Μπορείτε να κάνετε οποιανδήποτε μετακίνηση  της περιουσίας σας  ( πώληση ή η μεταβίβαση)  πριν ξεκινήσουν οι δικαστικές διαδικασίες χωρίς η κίνησή σας αυτή να χαρακτηριστεί ως δόλια πράξη. Αν όμως την ώρα που έχει εκδοθεί σε βάρος σας  η διαταγή πληρωμής εσείς πουλήσετε ή μεταβιβάσετε στα παιδιά σας, άλλα ακίνητα που έχετε στην κατοχή σας, τότε είναι πολύ πιθανό η τράπεζα να διεκδικήσει την ακύρωση της μεταβίβασης.
Επίσης εάν ενταχθούμε στο ν.Κατσέλη,αδύναμοι θα φανούμε ενώπιον του Δικαστηρίου και οφείλουμε να αιτιολογήσουμε αυτή την μετακίνηση των περιουσιακών στοιχείων και ίσως και οι Τράπεζες  το "ψάξουν" περαιτέρω και προβάλλουν στις αιτιάσεις τους "δόλο" αλλά ακόμα μπορούν να στραφούν εναντίον μας και να αιτήσουν να επανέλθουν τα περιουσιακά μας στοιχεία στην πρώτη τους θέση.

9)ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  Δεν τρομάζουμε, δεν παραπληροφορούμαστε , αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και λογική το πρόβλημά μας. αφού έρθουμε σε επαφή με το νομικό Τμήμα Πιστοποιημένης ΄Ενωσης Καταναλωτών ή  ειδικό δικηγόρο,  οπλιζόμαστε με γνώση και προχωράμε. Εάν το χρέος μας είναι μικρό αναλογικά με την περιουσία μας, φροντίζουμε να το ρυθμίσουμε,μέσω του Φορέα μεσολάβησης εξωδικαστικά ,  διαφορετικά , εντασσόμαστε στο Νόμο 3869?2010 (ν.Κατσέλη) και εκεί πλέον ζητάμε από τον δικαστή να ορίσει σύνδικο για ρευστοποίηση ακινήτου αφού ζητήσουμε την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας,να ρευστοποιηθεί κάποιο από τα ακίνητά μας προκειμένου να ικανοποιηθούν αναλογικά του χρέους  οι πιστωτές μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...