Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΙΝΚΑ: Αντίθετη στην υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Την αντίθεσή της στην υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ).

Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει τουλάχιστον δύο από τα κεκτημένα του καταναλωτικού κινήματος και συγκεκριμένα:

- το Δικαίωμα της Επιλογής: Με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία πρέπει ο πολίτης να έχει το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ μετρητών ή κάρτας

- το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών «πέρα από το γεγονός του φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι τραπεζικό απόρρητο τηρούν», σημειώνει το ΙΝΚΑ.

Το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται οι αγορές και δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι ο καθένας θα εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο προσωπικός χώρος και συνήθειες και ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε και εσείς το σχόλιο σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...