Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πάτρα: Δεν άφησαν υπάλληλο της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κατάστημα

Τις αντιδράσεις πολιτών συνάντησαν στην Πάτρα ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ όταν πήγε να κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα και ένας υπάλληλος ιδιωτικού συνεργείου, όταν πήγαν να κάνουν καταμέτρηση των μονάδων κατανάλωσης ρεύματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με συνδικαλιστές, όταν εργαζόμενος της ΔΕΗ πήγε σε καφενείο που βρίσκεται σε συνοικία της Πάτρας για να κόψει το ρεύμα, ο ιδιοκτήτης και κάποιοι θαμώνες δεν τον άφησαν. 


Όπως ανέφερε ο ίδιος ο εργαζόμενος, δεν του ασκήθηκε βία. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Κλείδωσαν υπαλληλο τησ ΔΕΗ για να μην γίνει καταμέτρηση!

Το Ταμείο Παρακαταθηκών δεν δέχεται οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.


H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ομοβροντία προσφυγών κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε η πρώτη αίτηση κατά λογαριασμού της ΔΕΗ στον οποίο περιλαμβάνεται το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζεται η κατάθεση προσφυγών κατά της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του νέου τέλους-φόρου (Ν. 4021/2011). Μάλιστα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατέθεσε αίτημα πενίας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας που αδυνατεί να καταβάλει το νέο φόρο, αλλά δεν έχει και την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει δικηγόρο.
Ειδικότερα, στο Πρωτοδικείο προσέφυγε ο δικηγόρος Αθηνών Αντώνης Αργυρός και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός και παράνομος αλλά και αντίθετος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ο τελευταίος λογαριασμός του ρεύματος που του έστειλε η ΔΕΗ

Στον αέρα ένα στα δύο στεγαστικά δάνεια

Ένα στα 2 στεγαστικά δάνεια αποδεικνύεται ότι δόθηκαν χωρίς καμμία ασφαλιστική κάλυψη, αφού τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα επιδόθηκαν...
σε έναν "σκληρό" ανταγωνισμό χορηγήσεων, δίχως να υπολογίζουν τυχόν συνέπειες που θα προέκυπταν στα χαρτοφυλάκιά τους εάν ένα ατύχημα ή κάποια φυσική καταστροφή τους στερούσε τις..υποθήκες τους..

Χιλιάδες δανειολήπτες, πάντως, των οποίων τα δάνεια ήταν ως τώρα «ανασφάλιστα» ενημερώθηκαν -μετά τους ελέγχους της Blackrock- τις τελευταίες ημέρες πως… τους ασφάλισαν δωρεάν το ακίνητο και τους ίδιους απέναντι σε κάθε κίνδυνο, χωρίς καν να τους ρωτήσουν και φυσικά, χωρίς να τους χρεώσουν!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αγορά Βιοκαλλιεργητών να γίνει και στις Σέρρες

Με έναν σταθερό και πρωτότυπο τρόπο συνεχίζουν οι βιοκαλλιεργητές Σερρών να επισημαίνουν την απουσία Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στις Σέρρες.

Την τελευταία φορά οργάνωσαν στον χώρο του πάρκινγ του ξενοδοχείου ΦΪΛΙΠΠΟΣ, στις όχθες του χειμάρρου της Ορεινής, στην πόλη των Σερρών, Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων

Λίγο δύσκολα προσβάσιμος ο χώρος, αλλά με ευχάριστη έκπληξη συναντήσαμε τον καθ. Αλέξη Μητρόπουλο (εργατολόγο), τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Άρη Δρογαλά, τον κ. Στέφανο Φωτιάδη (Δημοτ. Σύμβουλο, πρώην Νομάρχη Σερρών), τον πρόεδρο της Ένωσης Βιοκαλλιέργητων Σερρών κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, την κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου (Αγιογράφο, Νέο Σκοπό), την κα Στέλλα Γκουδίνογλου (Γυν. Συνεταιρισμός Κριθιάς), τον κ. Ανδροκλή Γιάτσογλου (ΑγρΟραμα) και πολλούς άλλους φίλους ή/& γνωστούς, στην ποιο δύσκολη μεσημβρινή ώρα.

Το σημαντικότερο στην σημερινή εποχή είναι να πουλάς, είχαμε ακούσει ποιο νωρίς στην εκδήλωση της Ένωσης νέων Αγροτών Σερρών στον Νέο Σκοπό, εξ ίσου σημαντικό είναι και να μπορείς να παράγεις αυτά που πουλάς, αν μόνο παράγεις, έχεις πολύ σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Οι αγρότες ξέρουν να παράγουν, και μάλιστα υψηλής προστιθέμενης αξίας αγαθά του αγροδιατροφικού τομέα. Ασφυκτιούν όμως, και σχεδόν αποκλείονται από την πρόσβαση στον καταναλωτή, λόγω των πολύπλοκών διαδικασιών, οι οποίες σχεδόν τους αποκλείουν.

Δύο είναι οι σημαντικότεροι δρόμοι για να βρουν τα αγροτικά προϊόντα διατροφής τον καταναλωτή, πρώτον: η απ’ ευθείας πώληση στον καταναλωτή από τον ίδιο τον παραγωγό σε Αγορές Αγροτών ή καλύτερα σε Αγορές Βιοκαλλιεργητών και τα Δημοπρατήρια Αγροτικών Προϊόντων.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών κρατά ζωντανό το αίτημα για δημιουργία Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων στην πόλη των Σερρών εδώ και 11 σχεδόν χρόνια, διοργανώνοντας περιοδικά Εκθέσεις Βιολογικών Προϊόντων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Νομαρχία, στην πλατεία Ελευθερίας και αλλού. Ίσως αν συνδυασθεί με ταυτόχρονη Αγορά μόνο Αγροτών, όπως είναι όλοι οι βιοκαλλιεργητές, να αποκτήσει νέα δυναμική το αίτημα.

Πάντως οι προσελθόντες, μεταξύ των οποίων και οι κκ Α. Δρογαλάς, Α. Μητρόπουλος & Σ.Φωτιάδης, με την παρουσία τους έδωσαν θετική ψήφο για την δημιουργία Αγοράς Βιοκαλλιεργητών (μόνο από αγρότες) και γιατί όχι Αγοράς Αγροτών, ενώ οι συζητήσεις μαζί τους έδειξαν ότι το αίτημα είναι στην σωστή κατεύθυνση και έτοιμο για προώθηση. Ίσως αν γίνει ταυτόχρονη ενέργεια και από τον κ. Π. Γκιοργκίνη (Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών) να υπάρξει επιτάχυνση των εξελίξεων.

Οι οκτώ πάγκοι με βιολογικά προϊόντα της Σερραϊκής γης κάλυψαν τις ανάγκες όλων, από μητέρες με βρέφη, μέχρι ηλικιωμένους, και από Σερραίους μέχρι Θεσσαλονικείς.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

H MISKO φέρνει την παράδοση… στο τραπέζι σας!

Η MISKO φέρνει την παράδοση … στο τραπέζι σας, με τη νέα σειρά ζυμαρικών MISKO Παραδοσιακά.
Η νέα σειρά  της MISKO περιλαμβάνει σχήματα εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση. Τα MISKO Παραδοσιακά είναι φτιαγμένα από επιλεγμένα σιτηρά της ελληνικής γης, για να απολαμβάνετε την ποιότητα της παράδοσης.
Τα MISKO Παραδοσιακά μας προτείνουν στις συσκευασίες καλές σπιτικές παραδοσιακές συνταγές προσαρμοσμένες στη νέα διαιτολογία και στις νέες απαιτήσεις χρόνου που μας επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής.  
Η νέα σειρά, MISKO Παραδοσιακά περιλαμβάνει 14 σχήματα:
  • Κριθαράκι, με έμπνευση από την πανέμορφη Θράκη
  • Ηλιαχτίδες, μία δημιουργία που γεννήθηκε από τον ήλιο της Μακεδονίας
  • Μακαρούνια, σπιτική γεύση εμπνευσμένη από τη Χάλκη
  • Ματσάτα, νησιώτικη σπεσιαλιτέ με μυρωδιά από την άγρια ομορφιά της Φολεγάνδρου
  • Παστιτσάδα, γεύση με αναμνήσεις από την Κέρκυρα
  • Φωλιές, μία παραδοσιακή συνταγή από τα βουνά της Ρούμελης
  • Χυλοπίτες και Χυλοπιτάκι, που φέρνουν στην κουζίνα μας τις ορεινές εικόνες του Μετσόβου
  • Καμπανούλες, εμπνευσμένες από τον κάμπο της Θεσσαλίας
  • Πλεξούδες, «πλεγμένες» από τον μύθο και την ιστορία στον Όλυμπο, τα Μετέωρα και το Πήλιο
  • Σαλιγκάρια, μία γεύση που έρχεται από την εύφορη Πελοπόννησο
  • Λειριά, σύγχρονη γεύση που πηγάζει από τη γευστική κληρονομιά της Ηπείρου
  • Γεμιστά ζυμαρικά με γραβιέρα Κρήτης, σύγχρονα ζυμαρικά με γεύση από τα αγνά προϊόντα του ελληνικού νησιού
  • Γεμιστά ζυμαρικά με φέτα Θεσσαλίας, φέρνουν τη θεσσαλική παράδοση στην καθημερινότητά μας 
Η MISKO, η πιο αγαπημένη μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα, συνεχίζει να στηρίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Η νέα σειρά ζυμαρικών MISKO Παραδοσιακά απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τις παραδοσιακές και εκλεκτές γεύσεις και αποζητούν ποικιλία σχημάτων και γαστρονομικών συνδυασμών και ήρθε για να προσφέρει ξεχωριστή ποιότητα στην παράδοση και τα καλύτερα γευστικά ζυμαρικά στο πιάτο σας.  
 
MISKO Παραδοσιακά. Ποιότητα στην Παράδοση. 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΑ ΕΛΤΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ 2ΗΣ ΔΟΣΗΣ

ΕΛΤΑImage by Becante via FlickrΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ και χωρίς εκκαθαριστικό.

Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, Δίκτυο Πληρωμών προς το Δημόσιο, εξοφλείται η 2η δόση Έκτακτης Εισφοράς και τέλους Επιτηδεύματος και χωρίς το αντίστοιχο εκκαθαριστικό.

Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν παραλάβει δεύτερο εκκαθαριστικό της ΔΟΥ και επιθυμούν να πληρώσουν τη 2η δόση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το απόκομμα του εκκαθαριστικού σημειώματος ή την απόδειξη πληρωμής της 1ης δόσης και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο στα 450 αυτοματοποιημένα καταστήματα των ΕΛΤΑ, ατελώς, με μια απλή διαδικασία.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

58.000 παράνομες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες !

CreditcardImage via WikipediaΣτη εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας η οποία πραγματοποίησε περισσότερες από 58.000 παράνομες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες που είχε υποκλέψει προχώρησε η αστυνομία. Τα μέλη της ομάδας διείσδυαν σε σελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων και τοποθετούσαν ειδικά λογισμικά υποκλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε αυτή συμμετείχαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 39, 26, 21 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα δικαίωση, σε πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, φανερά ενθουσιασμένη, ανακοινώνει ,την δικαίωση υπερχρεωμένου, πολύτεκνου συνταξιούχου του Δημοσίου... με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων,που δημοσιοποιεί ότι πέτυχε με την συνδρομή της , την διαγραφή χρέους ,της τάξεως περίπου του 70% , και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων βάθος τετραετίας.

Στην Ανακοίνωσή της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ αναφέρει:

Με την υπαρ. 309/2011 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, σε εφαρμογή του Ν.3869/2010 "Περί ρύθμισης και διαγραφή χρεών ,υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων..." δικαίωσε υπερχρεωμένο πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

 Η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από το σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και την Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital".

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η επιβολή του νέου τέλους, που στην ουσία πρόκειται για νέο φόρο, αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Πώς θα ρυθμίσουν δάνεια οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ενα ειδικό... μνημόνιο με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, για ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων που έχουν λάβει δημόσιοι υπάλληλοι, διαπραγματεύεται ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος, σε μια προσπάθεια να απαλύνει τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των αποδοχών τους με το ενιαίο μισθολόγιο.

Σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη, είχαν προτείνει ρύθμιση των δανείων για όσους υπαλλήλους τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία ή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, ή υποστούν μείωση αποδοχών μεγαλύτερη του 20%. Μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που πρότειναν γι’ αυτές τις περιπτώσεις ήταν να ισχύσει περίοδος χάριτος ενός έτους, χωρίς καταβολή δόσεων.

Από το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζουν ότι ήδη με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είχε ληφθεί μέριμνα για τα δάνεια των υπαλλήλων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή σε εργασιακή εφεδρεία. Γι’ αυτές τις κατηγορίες προβλέπεται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτήσουν με ευνοϊκούς όρους μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τα δάνεια που έχουν πάρει από το ίδιο το ταμείο ή και από εμπορικές τράπεζες.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οδηγίες για να μην σας κλέψουν με το πετρέλαιο θέρμανσης

Την προσοχή των καταναλωτών κατά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης εφιστά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και παραθέτει τις συμβουλές της.

Η ένωση προτείνει οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στα εξής θέματα:

- Έρευνα αγοράς: Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να διαμορφώνεται ελεύθερα στην αγορά, αλλά υπάρχει διαφορά από πρατήριο σε πρατήριο και από εταιρεία σε εταιρεία. Απαραίτητο επίσης, είναι να ελέγχουμε την τιμή της πινακίδας πριν παραγγείλουμε.

- Απαραίτητη είναι η ογκομέτρηση της δεξαμενής, για να υπολογίσουμε τη χωρητικότητα της. Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος. Εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, γίνεται πολλαπλασιασμός των διαστάσεων της (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί (Χ) 1.000 μας δίνει τη χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα.

- Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε, ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος.

- Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής. Σε περίπτωση που η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης βαρύνει από κοινού πολυκατοικίες-διπλοκατοικίες κ.λπ. και υπάρχει επαγγελματική διαχείριση, στις αποδείξεις λιανικής πώλησης οι οποίες είναι από θεωρημένα χειρόγραφα στελέχη, αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του προσώπου (φυσικού ή νομικού) που ασκεί την επαγγελματική διαχείριση και το ονοματεπώνυμο και το πατρώνυμο του εκπροσώπου εκ των συνιδιοκτητών ή ενοίκων του κτιρίου που έχει συναποφασισθεί και οριστεί ως συνδιαχειριστής. Επίσης αναγράφεται ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του κτιρίου που προμηθεύεται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διεύθυνση, η ώρα παράδοσης, η ποσότητα, η συνολική αξία και ο αριθμός κυκλοφορίας του φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικού ή δημοσίου κ.λπ.).

- Το χρώμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι κόκκινο και περιέχει κατάλληλο ιχνηθέτη, ώστε να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα η τυχόν παρουσία του στο πετρέλαιο κίνησης και στις βενζίνες.

- Σε ό,τι αφορά στον προμηθευτή πρέπει να μην είναι παραποιημένος ο μετρητής βυτιοφόρου. Φυσιολογικά ο μετρητής είναι κατασκευασμένος έτσι που να μετρά μόνο τη ροή του πετρελαίου. Ο μεταφορέας, όμως, μπορεί να επέμβει στον μετρητή κατά τρόπο που να μετράει εκτός από τη ροή του καυσίμου και την ταυτόχρονη ροή του αέρα ,που με κανονικές συνθήκες ο αέρας πρέπει να φεύγει από μια βαλβίδα εξαέρωση προτού φθάσει στον μετρητή. Έτσι μπορεί να παραδίδεται μαζί με το πετρέλαιο θέρμανσης και αέρας.

- Η μάνικα του βυτιοφόρου πρέπει να είναι εντελώς άδεια, τόσο προτού όσο και μετά την παράδοση του πετρελαίου. Αν η μάνικα είναι άδεια πριν από την παράδοση και γεμάτη μετά την παράδοση ο μεταφορέας καρπούται το περιεχόμενό της που μπορεί να είναι δεκάδες λίτρα, ανάλογα με το μήκος και τη διατομή της μάνικας, δηλαδή μας γίνεται κλοπή πετρελαίου.

- Παράδοση με προμέτρηση. Να είστε παρόντες στην παράδοση, εάν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο και να ελέγχονται όλες οι λεπτομέρειες της παράδοσης. Βεβαιωθείτε ότι στην προμέτρηση, το μέτρο πρέπει να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.

- Ελέγχετε ώστε το μέτρο να μην λυγίζει και ότι κατά την επιμέτρηση τοποθετείται κατακόρυφα μέσα στην δεξαμενή και στο ίδιο περίπου σημείο τόσο κατά την προμέτρηση όσο και κατά την επιμέτρηση.

- Να έχετε δική σας βέργα μέτρησης, καθώς και ένα σωστό μέτρο. Στην ανάγκη μια απλή ίσια ξύλινη ή μεταλλική βέργα και ένα μέτρο για την ογκομέτρηση της δεξαμενής.

- Έχουμε δικαίωμα αμφισβήτησης: Εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση έχουμε δικαίωμα να γράψουμε πάνω στην απόδειξη παραλαβής τις λέξεις «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ» και να ζητήσουμε την παρέμβαση οργάνωσης καταναλωτών, ή του υπουργείου Ανάπτυξης ή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μιχελογιαννάκης: Να μειωθούν δραστικά οι τιμές στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για δραστική πτώση των τιμών στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Βρισκόμαστε, χωρίς αμφιβολία, στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Ο δανεισμός από τον μηχανισμό στήριξης και οι διαρθρωτικές αλλαγές των δύο τελευταίων ετών μπορεί να προφύλαξαν τους πολίτες από τις οδυνηρές επιπτώσεις μιας άτακτης χρεοκοπίας, όμως το τίμημα παραμένει υψηλό.

Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε συνδυασμό με την περιστολή των δημοσίων δαπανών για επενδύσεις, αλλά και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχουν θέσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ύφεσης, η οποία για το 2011 υπολογίζεται σε 5.5%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα κάθε πολίτη.

Είναι γεγονός ότι, οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους δανειστές μας έχουν συμπιέσει δραματικά τα εισοδήματα μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικροεισοδηματιών και τα περιθώρια για διορθώσεις είναι πραγματικά μικρά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας. Μια μείωση η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Σε αυτή την προσπάθεια βασικό ρόλο πρέπει να παίξει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πείσει την ελληνική κοινωνία για την αποτελεσματικότητά της, όσον αφορά την πάταξη των ολιγοπωλίων και των καρτέλ. Οι προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση δεν χαρακτηρίζονται από συνέχεια και καθολικότητα στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και την σφοδρότητα της ύφεσης. Η πρόσφατη έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛ.ΚΕ.ΚΑ.), μάλιστα, δείχνει αύξηση του πληθωρισμού για τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει αυξήσεις σε προϊόντα του «καλαθιού της νοικοκυράς» κατά 2%, με τα πρωτεία να βρίσκονται στα τρόφιμα (3%), την στέγαση (8%) και τις μεταφορές (4%).

Τα Barilla Piccolini με λαχανικά προσέφεραν «Διατροφικά menu με νου»

Τα Barilla Piccolini προσέφεραν «Διατροφικά menu με νου» στο πλαίσιο της ομώνυμης εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής» στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο εμπορικό κέντρο Avenue.

Τα Barilla Piccolini, χορηγός της εκδήλωσης, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, οι οποίοι γεύτηκαν τις μοναδικές μαγειρικές νοστιμιές με Barilla Piccolini με λαχανικά που μαγείρεψε ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου. Επιπλέον, τα παιδιά με τη βοήθεια παιδαγωγών δημιούργησαν πολύχρωμες ζωγραφιές, κοσμήματα και διάφορες κατασκευές με τα ζυμαρικά Barilla Piccolini, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και μεγάλη προσοχή τη διαδραστική θεατρική παράσταση με θεματολογία τη σωστή διατροφή.

Παράλληλα, οι γονείς, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη της νέας σειράς Barilla Piccolini με λαχανικά αλλά και να δεχθούν πολύτιμες συμβουλές από διατροφολόγο που βρισκόταν εκεί, ώστε να προσφέρουν σωστά και ισορροπημένα γεύματα στο οικογενειακό τους τραπέζι.

Οι μικροί μας φίλοι εντυπωσιασμένοι από την ελκυστική εμφάνιση και την πλούσια γεύση των Barilla Piccolini με λαχανικά έφυγαν από το περίπτερο γεμάτοι δώρα και γευστικές εμπειρίες.

Τα Barilla Piccolini με λαχανικά, περιέχουν 25% πουρέ λαχανικών από 100% φυσικά συστατικά που λαμβάνονται από φρέσκα λαχανικά εποχής, μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα, συνδυάζοντας έτσι την υψηλή διατροφική αξία με την πρακτικότητα, ενώ παράλληλα διατηρούν την εξαιρετική γεύση και μυρωδιά των φρέσκων λαχανικών. Όπως και όλα τα Barilla Piccolini αποτελούν την ιδανική επιλογή για όλες τις μητέρες που επιθυμούν ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα για τα παιδιά τους, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Τρώμε Σωστά. Ξεκινάμε με Piccolini

Ηλεία: Στερεύουν οι αντλίες στα βενζινάδικα - Τελειώνει η αμόλυβδη!

Σημαντικά είναι τα προβλήματα, που καταγράφονται στην αγορά καυσίμων της Ηλείας, συνεπεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν οι τελωνειακοί...

Ήδη αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν αναρτήσει στις αντλίες της αμόλυβδης πρόχειρά χαρτιά που αναφέρουν πως το συγκεκριμένο είδος καυσίμου έχει τελειώσει.

Ουρές μπορεί να μην έχουν σχηματιστεί στα πρατήρια, καθώς αρκετά έχουν ακόμα αποθέματα, όμως πρατηριούχοι μιλώντας στο ilialive.gr τονίζουν ότι αν αύριο δεν λήξει η απεργία το Σαββατοκύριακο οι δεξαμενές τους θα έχουν στερέψει.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

“Έλλειμμα” εμπιστοσύνης πλήττει τις on-line αγορές στην Ελλάδα

Forums and Minerals, the new Internet toolsImage via Wikipedia Σε πρόσφατη ετήσια έρευνα του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), οι συνολικές αγορές των Ελλήνων on-line καταναλωτών θα κυμανθούν υπό προϋποθέσεις το 2011 στα €1,5 δις (αύξηση που ξεπερνάει το 80% σε σύγκριση με το 2009).

Είναι σίγουρα το μοναδικό κομμάτι του Ελληνικού εμπορίου (και γενικά του Ελληνικού επιχειρείν) που έχει τέτοια αλματώδη ανάπτυξη. Παρ’ όλα αυτά, το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να είναι σχετικά διστακτικό απέναντι στις ηλεκτρονικές αγορές και μόνο το 1/3 των Ελλήνων χρηστών του Internet δηλώνουν ότι αγοράζουν κάτι on-line (όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Δ. Ευρώπη ξεπερνάει τα 2/3). Αυτό δείχνει και τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του Ηλεκτρονικού Εμπορίου B-C τα επόμενα χρόνια, εφόσον υπάρχουν οι αναγκαίες συνθήκες, υποδομές και στρατηγικές.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στις 40 ημέρες η προθεσμία για την πληρωμή του τέλους ακινήτων

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, προθεσμία 40 ημερών από την έκδοση... του λογαριασμού θα έχουν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος, του ενιαίου τέλους ακινήτων.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο μέλλον θα πρέπει να προσκομίσουν στη ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό πάροδο, βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ ότι έχουν πληρώσει το τέλος.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Η παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της φτώχειας, βρίσκει φτωχότερους τους ΄Ελληνες"

Η 17η Οκτωβρίου, ως παγκόσμια μέρα καταπολέμησης της φτώχειας, μας βρίσκει ως πολίτες μιας ανεπίσημα...
πτωχυμένης χώρας, υπό την επήρεια κλίματος φοβίας, λόγω της συνεχούς αυξητικής πορείας της φτώχειας. Στη χώρα μας περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας, με την επίσημη ανεργία να αγγίζει το 17% .Ο αριθμός των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με μαθηματική ακρίβεια καθημερινά αυξάνει, με την Κυβέρνηση ,αντί να μάχεται και να βάζει όρια εξάλειψης του φαινομένου της φτώχειας, και να συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια, αυτοκαταστρέφεται, αυτοβυθίζεται στην φτώχεια, συμπαρασύροντας στο γκρεμό της ανέχειας και της φτώχειας τους πολίτες της ,με την επαχθή και σκληρή φορολογική της επιδρομή ,με τις έκτακτες εισφορές, με την μείωση των μισθών και συντάξεων, με την ανέλεγκτη ακρίβεια αγαθών και υπηρεσιών. Πραγματικά ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, λυπούμαστε που η Ελληνική Κυβέρνηση, όχι απλά δεν έχει προγραμματισμό για την πάταξη της φτώχειας των Ελλήνων, αλλά συνεπικουρεί στην ύπαρξή της και μάλιστα χωρίς καμία διάκριση, αφήνει ακάλυπτες,χωρίς ευαισθησία και πρόνοια, οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές πληθυσμιακές ομάδες (Α.μ.Ε.Α , αναπήρους , κ.λ.π.) Η ληστεία της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι πλέον καθημερινή, το κράτος πρόνοιας οδεύει προς διάλυση, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αναγκάζονται σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» και η Ελλάδα μετατρέπεται στη χειρότερη ευρωπαϊκή χώρα .Δεν μπορούμε να μιλάμε ως κοινωνία για καταπολέμηση της «φτώχειας» αφού εμείς με μπροστάρη την Κυβέρνηση της Τρόικας και του Νομισματικού Ταμείου, μετατρέψαμε τα ίδια μας τα παιδιά σε «φτωχά παιδιά» με ελλειπή παιδεία, με υποβάθμιση της υγείας και όλων των άλλων αγαθών, που είναι απαραίτητα για μια ασφαλή επιβίωση πάνω στον πλανήτη. Είμαστε ενάντια σε όλα τα μέτρα ,τα μη αναπτυξιακά, τα οπισθοδρομικά που προσπαθούν να αντλήσουν από ένα οικονομικά εξασθενημένο λαό οι Κυβερνώντες, που ζητούν ακόμα να περάσουν στο λαό ώσπου να τον ισοπεδώσουν, να χαθεί από τον υπαρξιακό χάρτη αυτής της Χώρας που ονομάζονται Έλληνες, αφού για Χώρα και κυριαρχικά δικαιώματα δεν μιλάμε πλέον, αφού κυριαρχικά και συνταγματικά δικαιώματα έχουν χαθεί, σαυτό που λέμε "χρέος" και ανεπίσημα χρεοκοπία. Κύκλοι της δικαιοσύνης μιλούν δημοσίως, για τον χειρότερο πόλεμο, που έχει περάσει ποτέ από την χώρα μας, που είναι ο «οικονομικός πόλεμος» που δυστυχώς και εδώ πλήττει για μια ακόμα φορά τους αδύνατους οικονομικά πολίτες, τους πτωχούς πολίτες. Παρά ταύτα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επειδή πιστεύει ότι, όλα μπορούν να αλλάξουν, αφού αλλάξει η πολιτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης, καλεί τους καταναλωτές να «παλέψουν» την φτώχεια, που είναι δίδυμη αδελφή της ανεργίας, να προσπαθήσουν, να φωνάξουν στους αρμόδιους Υπουργούς, να αλλάξουν πολιτική πάνω στην κατάσταση της οικονομίας Χώρας , που είναι αυτοκαταστροφική και όχι αναπτυξιακή, να επαναδιαπραγματευθούν τον δανεισμό της Χώρας, και να ζητήσουν να πληρώσουν οι οικονομικά δυνατοί πολίτες και όχι οι πολίτες της φτώχειας και της ανέχειας.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Φρ. Παρασύρης: Να ανασταλούν για 3 χρόνια οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και Δικαιοσύνης, κ. Μ. Παπαϊωάννου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης υποστηρίζοντας Υπόμνημα της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο οποίο διατυπώνεται το αίτημα να επεκταθεί για 3 έτη (δηλ. μέχρι και το τέλος του 2014) η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για όλους τους πολίτες, είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι. Στο Υπόμνημα αυτό επισημαίνεται ότι «χιλιάδες σήμερα είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, που βρίσκονται στην "ουρά" της πτώχευσης, ή ένα βήμα προ αυτής, από την συρρίκνωση του εισοδήματος τους, λόγω, ανεργίας, λόγω μείωσης μισθών και συντάξεων, είτε από την καλπάζουσα ακρίβεια, των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, είτε από την παρατεταμένη ύφεση που βρίσκεται η Χώρα μας, αλλά και από τα φορολογικά μέτρα ..» Η κατάσταση αυτή, "ανεμοστρόβιλος στην ζωή των καταναλωτών" τους διαμόρφωσε όχι απλώς συνθήκες φτώχειας, αλλά ανασφάλειας και αδυναμίας, να ανταποκριθούν στις Τραπεζικές υποχρεώσεις, χρεώσεις, που είχαν δρομολογήσει, σύμφωνα με την οικονομική τους δυνατότητα τα προηγούμενα χρόνια.
«Η ανέχεια, η αδυναμία ανταπόκρισης στα χρέη είναι βασικοί παράγοντες οδήγησης του ελληνικού νοικοκυριού σε «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία»,σημειώνεται στο Υπόμνημα «με κίνδυνο να βρεθούν χωρίς στέγη χιλιάδες νοικοκυριά και οι Τράπεζες για ελάχιστο χρέος, έχουν προχωρήσει και έχουν προσδιορίσει πλειστηριασμούς αρχές του Γενάρη του 2012» Ως εκ τούτου διατυπώνεται το αίτημα η πολιτεία να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο πλαίσιο, για την ταυτόχρονη διασφάλιση τόσο ενός σταθερού και αναπτυξιακού χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, όσο και της βιωσιμότητας των νοικοκυριών. Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνεται αναγκαία η παράταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για όλους τους πολίτες είτε έχουν την πτωχευτική ιδιότητα είτε όχι μέχρι και το τέλος του 2014.

“Βαφτίζουν” ως ελληνικό ψωμί που παράγεται εκτός συνόρων

Μια εταιρεία που εδρεύει πχ στη Βουλγαρία φτιάχνει ψωμί σε συσκευασία στην οποία αναγράφεται ο τόπος παρασκευής. Φορτηγά το μεταφέρουν στη χώρα μας και λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη ή από άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας βγάζουν το περιτύλιγμα και το πωλούν ως ελληνικό.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο και στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης ο «Προφήτης Ηλίας» κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Νέα Multirama All-in-One PC’s για να έχετε ένα για όλα και όλα σε ένα.

Νέες δυναμικές παρουσίες από τα Multirama All-in-One PC’s στην οικογένεια των private label προϊόντων του δικτύου καταστημάτων Multirama. Τα Multirama All-in-One PC’s αποτελούν την τελευταία τάση στον χώρο των υπολογιστών και συνδυάζουν τις δυνατότητες ενός desktop PC με τις ευκολίες και τη λειτουργικότητα ενός notebook.

Ανάμεσα στα σημαντικά πλεονεκτήματα των All-in-One PC’s είναι η μεγάλη ισχύς τους, γιατί διαθέτουν επεξεργαστές 2ης γενιάς Intel® Core™, η οικονομία ρεύματος, γιατί καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα σε σχέση με ένα desktop PC, η οικονομία χώρου, καθώς καταλαμβάνουν μόλις τον χώρο μίας οθόνης αλλά και η υψηλής αισθητικής σχεδίαση τους.

 Ακολουθώντας τις επιταγές της αγοράς, τα νέα Multirama All-in-One PCs, διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε από έναν υπολογιστή, σε ένα ενιαίο «σώμα» ενώ παράλληλα, προσφέρουν τη δυνατότητα αναβάθμισης βασικών στοιχείων όπως ο επεξεργαστής, η μνήμη, και ο σκληρός δίσκος.

Τέρμα λοιπόν τα καλώδια αλλά και τα ογκώδη κουτιά, Tech it Easy για να έχετε ένα για όλα και όλα σε ένα, μόνο στο δίκτυο καταστημάτων Multirama

Πρώτη παρουσίαση της Saucony στην Ελλάδα

Το γρηγορότερα ανερχόμενο brand παπουτσιών στην αθλητική αγορά με υψηλή τεχνολογία αποκλειστικά για δρομείς παρουσιάστηκε στην έκθεση All Sports and Fashion Show 2011.

Χιλιάδες επισκέπτες σταμάτησαν στο περίπτερο της Saucony για να θαυμάσουν τα νέα μοντέλα και την τεχνολογία που διαθέτει κάθε παπούτσι Saucony. Με πάθος για τον καινοτόμο σχεδιασμό και την υψηλής τεχνολογίας εφαρμοσμένη μηχανική, τα running shoes Saucony δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή των δρομέων καλύτερη: Ελαφριά hi-tech υλικά, βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης του πέλματος, ομαλή μετάβαση από τη φτέρνα στα δάχτυλα, είναι μόνο μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των «καλύτερων running shoes» του άμεσου μέλλοντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι τη Saucony έχουν επιλέξει μεγάλοι αθλητές όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 100 χιλιομέτρων Giorgio Calcaterra που κέρδισε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 100 χιλιομέτρων, που έγινε στην Ολλανδία φορώντας παπούτσια Saucony. Στην Ελλάδα οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Saucony στο Marathon Expo 2011, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2011, τρεις μέρες πριν την έναρξη του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών την Κυριακή Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του Marathon Expo, που έχει δωρεάν είσοδο, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ρούχα και παπούτσια Saucony σε τιμές ευκαιρίας για να γνωρίσει το brand και να αποκτήσει την εμπειρία της ανωτερότητας της ποιότητας Saucony.

Αποκλειστική διάθεση VETO ABEE, τηλ.: 210-4839480
Enhanced by Zemanta

Τα Barilla Piccolini χορηγός της εκδήλωσης «Διατροφικά menu με νου»

Τα Barilla Piccolini συμμετέχουν ως χορηγός στην εκδήλωση «Διατροφικά menu με νου» που διοργανώνουν τα περιοδικά «Παιδί και Νέοι Γονείς» και «Forma» και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής» στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2011 στο εμπορικό κέντρο Avenue.

Τα Barilla Piccolini συμμετέχουν στην εκδήλωση και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο τους, όπου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία με τη βοήθεια παιδαγωγών να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές και κατασκευές με ζυμαρικά. Οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν και για τα νέα ζυμαρικά Barilla Piccolini με λαχανικά, τα οποία περιέχουν 25% πουρέ λαχανικών από 100% φυσικά συστατικά που λαμβάνονται από φρέσκα λαχανικά εποχής καθώς και να μάθουν τα μυστικά της κουζίνας του Αλέξανδρου Παπανδρέου και να συμβουλευτούν το διατροφολόγο, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Παράλληλα πολλά πλούσια δώρα περιμένουν μικρούς και μεγάλους.

Τα Barilla Piccolini μας περιμένουν όλους, να περάσουμε μαζί λαχταριστές στιγμές απόλαυσης και με τη μοναδική τους γεύση να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στα μυστικά μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Tρώμε Σωστά. Ξεκινάμε με Piccolini

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση παιδικής σκηνής του ΙΚΕΑ

Η εταιρεία ΙΚΕΑ ανακαλεί την παιδική σκηνή BUSA, γιατί αν ο μεταλλικός σκελετός της σπάσει μπορεί να γίνει επικίνδυνος για τους μικρούς κατοίκους της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, προχωράει στην ανάκληση στη χώρα μας 584 τεμάχια της παιδικής σκηνής BUSA (κωδικός: 10192008) και καλεί όσους έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να σταματήσουν άμεσα την χρήση της και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ, όπου και θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Φωτιά και λαύρα θα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από την 1η του νέου χρόνου, όχι μόνο λόγο του «χαρατσιού» ακίνητης περιουσίας, αλλά εξαιτίας μίας νέας αύξησης της τάξεως του 19% στα τιμολόγια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της επιχείρησης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενέκρινε τα στοιχεία που υπέβαλε η ΔΕΗ για μία συνολική αύξηση του κόστους της ενέργειας, ύψους 19%, στην τριετία 2010 - 2012.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών θα είναι μικρότερη καθώς στον λογαριασμό του ρεύματος περιλαμβάνονται και οι μονοπωλιακές και άλλες χρεώσεις.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 5.000 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών

Υπερβαίνουν τις 5.000 οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τις αρχές του έτους στα ειρηνοδικεία για δικαστική ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ενώ περισσότεροι από 12.000 οφειλέτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση.

Τα παραπάνω αναφέρει ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος επικαλούμενος στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Επιπλέον, ο κ. Κουτσούκος λέει ότι «ήδη έχει εκδοθεί ένας σημαντικός αριθμός αποφάσεων που επιτρέπει σε υπερχρεωμένους καταναλωτές που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ρυθμίσουν ένα σημαντικό μέρος των χρεών τους».
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

MISKO LIKE στα «MISKO Παραδοσιακά» και φύγαμε για Ζαγοροχώρια!

Η MISKO, η πιο ιστορική μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα και η νέα σειρά ζυμαρικών «MISKO Παραδοσιακά» που περιλαμβάνει σχήματα εμπνευσμένα από παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδας, ξεκίνησαν από τις 20 Σεπτεμβρίου το πιο δημιουργικό γευστικό παιχνίδι και διαγωνισμό στη σελίδα http://paixnidi.misko.gr/ με δώρο ένα 4ήμερο ταξίδι για 4 άτομα στα γραφικά Ζαγοροχώρια.

«Φτιάξε τη δική σου συνταγή», αυτή είναι η πρόσκληση που μας απευθύνουν τα «MISKO Παραδοσιακά» για να δημιουργήσουμε τις δικές μας συνταγές με «MISKO Παραδοσιακά» και να τις αφιερώσουμε στους αγαπημένους μας μέσω του Facebook. Ήδη πάρα πολλοί καταναλωτές έχουν ανταποκριθεί μπαίνοντας στην ειδική σελίδα που δημιουργήθηκε για το παιχνίδι και έχουν ήδη λάβει μέρος ψηφίζοντας με «MISKO-likes» τις συνταγές των φίλων τους.

Ο αριθμός των φίλων των παραδοσιακών γεύσεων που προτείνουν τα «MISKO Παραδοσιακά» αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μπείτε κι εσείς στο http://paixnidi.misko.gr/ για να απολαύσετε το γευστικό παιχνίδι της νέας σειράς «MISKO Παραδοσιακά» και να διεκδικήσετε το μεγάλο δώρο!

MISKO Παραδοσιακά Φέρνουν την παράδοση… στο τραπέζι σας!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αυγενάκης: Πρόταση αναστολής πλειστηριασμών κύριας κατοικίας για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα

Την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα προτείνει ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει εισαγωγικά ότι «κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας έχει οδηγηθεί στην περιθωριοποίηση, καθώς δεν διαθέτει σοβαρή αγοραστική δύναμη και δυνατότητα απεγκλωβισμού από την υπερχρέωση και τα δάνεια, ενώ δεν είναι σε θέση να σχεδιάσει τη συμμετοχή του στην οικονομική και κοινωνική ζωή». Τονίζει δε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να εξοφλήσουν τις υπάρχουσες οφειλές τους, ενώ τα επίπονα οικονομικά και φορολογικά μέτρα που συνεχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση, αλλά και τα νέα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αισιοδοξία».

Επιπλέον, αναγνωρίζει «με βάση την πραγματική αδυναμία αρκετών συμπολιτών μας, παρατάθηκε ορθά με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου η απαγόρευση των πλειστηριασμών κατοικιών έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011». Ωστόσο, αναφέρει ότι «η εξάμηνη αναστολή που δόθηκε, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011, δίνει μόνο μια πρόσκαιρη ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες υπερχρεωμένους πολίτες». Σημειώνει δε σχετικά ότι «από την έναρξη της ισχύος του Ν. 3869/2010 για τη «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» έχει συμπληρωθεί ήδη ένα έτος, ενώ τα διαδικαστικά προβλήματα που εντοπίζονται στα Ειρηνοδικεία είναι τεράστια, καθώς οι Ειρηνοδίκες και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν επαρκούν στον αριθμό». Ως εκ τούτου, αναφέρει ότι «υπάρχει αργή προώθηση των αιτήσεων και υπέρβαση ορισμένες φορές του νόμου με ορισμούς δικασίμων σε διάστημα που υπερβαίνει το προβλεπόμενο εξάμηνο».

Προσθέτει επίσης ότι «οι καταθέσεις αιτήσεων αυξάνονται ραγδαία, είναι προφανές ότι η συμφόρηση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Ειρηνοδικεία θα είναι τεράστια», ενώ αναφέρει ότι «στα προβλήματα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και (α) το κόστος άσκησης ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία της κύριας κατοικίας, καθώς η κατάθεση της αίτησης δεν επιφέρει αυτοδικαίως αναστολή, (β) την πρακτική των τραπεζών, που έχουν προσδιορίσει εσπευσμένα πλειστηριασμούς, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και (γ) τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών από τα οικονομικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης».

Αναφέρει επίσης ότι «δυστυχώς, τα τραπεζικά ιδρύματα δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα των οφειλετών εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τράπεζες και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής κανένας εξωδικαστικός συμβιβασμός. Αντιθέτως, κοινοποιούνται κανονικά προγράμματα πλειστηριασμών για το 2012, οπότε και λήγει η υφιστάμενη αναστολή». Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ότι «η αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων καθίσταται όχι μόνο εύλογη, αλλά και επιτακτική, γεγονός που έχουν επισημάνει οι περισσότεροι φορείς της αγοράς, αλλά και οι Ενώσεις καταναλωτών, όπως είναι η ΕΚΠΟΙΖΩ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου:
  1. να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τον Ιανουάριο του 2012 για ένα τουλάχιστον ένα έτος ακόμη, όπως και
  2. να τροποποιηθεί ο Ν. 3869/2010, ώστε να αναστέλλονται τα καταδιωκτικά μέτρα αυτοδίκαια από την κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο».

«Βόμβες» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Κατασχετήρια για 50.000 κατοικίες

Πλειστηριασμοί και ακάλυπτες επιταγές αποτελούν βόμβες στα θεμέλια νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών Ελλάδας, για 50.000 κατοικίες έχουν εκδοθεί ήδη διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί οι κατασχετήριες εκθέσεις. Τα σπίτια αυτά έχουν σωθεί λόγω του «παγώματος» των πλειστηριασμών από το 2009.

΄Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευ. Κρητικός, στο 7μηνο 2011 από το Πρωτοδικείο της Αθήνας εκδόθηκαν πάνω από 16.000 διαταγές πληρωμής, όταν πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το ίδιο δικαστήριο είχε εκδώσει σχεδόν 23.000 διαταγές πληρωμής.

Το ανησυχητικό είναι ότι το 40% αυτών των διαταγών πληρωμής αφορούν πρώτη κατοικία.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ως τις 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για μειωμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος

Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου  (άνεργοι, τρίτεκνοι, Α.Μ.Ε.Α., άτομα με χαμηλό εισόδημα) ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.
Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν μεν (εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους.

Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το Κ.Ο.Τ. δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ι. Μανιάτη, οι αιτήσεις για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ., κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

Περιφέρεια Ηπείρου: Απόσυρση φυσικού μεταλλικού νερού από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση φυσικού μεταλλικού νερού, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση βρωμικών ιόντων, διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος για τον επίσημο έλεγχο στα εμφιαλωμένα νερά για το 2011.

Πρόκειται για φυσικό μεταλλικό νερό, με εμπορική επωνυμία «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» 1,5 lt, με αριθμό παρτίδας LOT 171201117:03 και ημερομηνία λήξης 20-6-12, το οποίο εμφιαλώνεται από την επιχείρηση «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ Α.Ε. - EUROWATERLAND», Κρυστάλλη 20, Άρτα.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δίνουν φοροκάρτα που ΔΕΝ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Μικρό ήταν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την προμήθεια της φοροκάρτας, που από τη Δευτέρα είναι διαθέσιμη από τις τράπεζες. Εξάλλου, σε αυτήν τη φάση η κάρτα δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί, καθώς οι εμπορικές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν ήταν ενημερωμένες κι έτσι ακόμη κι αν κάποιος καταναλωτής εμφανιζόταν στο ταμείο θα αντίκριζε απορημένα βλέμματα.
Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η χρήση της φοροκάρτας δεν είναι σε αυτήν τη φάση δυνατή.
Η φοροκάρτα είναι ένας τρόπος ηλεκτρονικής καταγραφής των αποδείξεων, ώστε να απαλλάξει τον καταναλωτή από το χαρτοβασίλειο της ετήσιας συλλογής αποδείξεων, ο οποίος χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως ηλεκτρονικό μάτι παρακολούθησης της υπηρεσίας πληροφοριακών συστημάτων.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...